#313

Szorítsatok! Ma lesz a fiaim szülinapi partija a könyvtárban, rettegek, hogy senki nem jön el, hogy kevés lesz, sok lesz, gagyi lesz, hogy nem érzi jól magát valaki, senki, de azért tolom, valami csak kisül belőle. Ha már ráment egy valag pénz. Jó, nem olyan sok.

Csak most sok.

Update1: Itt néhány bekezdés szerepelt arról, hogyan sajnálom magam, egyben némi részlet az anyagi helyzetemről, amelyet később egyszerűen szégyelltem. Hogy ilyen kicsinyes szar vagyok, Kisstílű. És habár tudom, hogy ez nevetséges, az emberek szarul élnek néha, és ez zavarja őket, egyelőre nem vagyok képes itt hagyni. Meg a lányok nem finganak, pl. nálunk mindig a macska volt. Ja, nem, az is lány.

Öreg vagyok már, mint az országút, és egyszer, régen kipróbáltam a Koin appot, de unalmas volt vezetni, és nem jött ki belőle semmi hozadék. Most viszont nyitottam egy Excel táblát (jó, Googe spreadsheet), ahol vezetek mindent. De tényleg mindent. Elképesztően érdekes számokat kaptam, pedig nem is írtam fel tételesen, az adott blokkon mi mennyibe került, csak annyit: 01.17. Spar alma, joghurt, macskakaja. 2850 Ft. Vagy: 01.12. séta az Andrássyn, koldus, kürtős kalács 500 Ft.

Mi sült ki? Hogy vannak szintek. A Spar sonka, a Spar akciós sonka, a Spar parizer. A Penny sonka. A Penny akciós sonka. A Penny akciós parizer és növényi sajtkészítmény. És hogy ezek között mozgolódom, mert valójában a jövedelmem nagyobbik része már beérkezésekor el van osztva fix kiadásokra, amik nem ilyen kisléptékű döntések, hanem nagyobbak, mert van még lakáskasszám, meg fizetek babakötvényt (ja, hiszek az államnak, hát majd meglátjuk), ilyesmi, aztán van ugye párezer forintnyi támogatás ide meg oda, macskamiskárolókhoz meg gyivisekhez, meg ott az edzőterem, idén emeltek, hát na. Az jött ki a táblázatból, hogy inkább akciós Penny csízió, mint lemondani az edzőteremről. Az egyik egy napnyi nem túl fényes kajálás, igaz, kb. 35 Ft-ot spórolok. A másik havi 25 rugó, de egy hónapnyi folyamatos örömtől, közösen megélt erőfeszítéstől zárom el magam, és ez nem elviselhető, most, hogy már megtapasztaltam, és hétről hétre újra megtapasztalhatom. Ugyanígy jelentős összeg a szitter, de ebben a hónapban már négyszer jött, és csak egy alkalommal ment el az az időm szülőire, a maradék három során írtam (írogattam). Máskor nem jutott rá időm a hónapban. Valahogy a Krajczáros kolbász és a Sissi rudi mellett spórolt pénzből kell kihozni a szittert, az atlatszo.hu támogatását, a kisokos tornát, és ez folyamatos, erős figyelmet igényel azért, hogy a jelenlegi normáim szerint emberi, gazdag életet megélhessem. Mert azért elég remek helyzetben vagyok, hogy van ilyen választásom, és nem az az alternbatíva a Krajczáros mellett, hogy semmi. Nemhogy ilyen idióta görcsölésekre alkalmat adó gyerekparti.

Szorítsatok, hogy ne legyen sok, ne legyen kevés.

Update2: szuper lett a buli. Eljött a tornatársuk, a régi oviból egy barát, az új oviból több csoporttárs, egy másik csoportból egy barát, egy korukbéli cimbi unokatesó, két nagy unokatesó, öcsém YA gyerekei, és mindenki elvolt mindenkivel, és minden tervezett játék helyett egyszerűen párnacsatáztak.

 

2 thoughts on “#313

    • Az update-emmel éppen az a rész veszett el, amire kérdezel, bocsánat érte. És azért válaszolok is. 🙂 Mivel most csak nekem van jövedelmem. És kicsit az is bennem van, hogy jó is, ha megoldom, mert ez a függetlenség, hogy nem leszek kiszolgáltatva a szerencsének. Dac is tán.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s