#204

Úgy érzem magam, mint az Átjáró vakon utazó űrhajósai. (Ha valaki nem olvasta volna: a bátor szerencsevadászok beszállnak az egyik járműbe az idegenek elhagyott űrkikötőjében, elindulnak az ismeretlen, automatikus, nem módosítható cél felé valamennyi ellátmánnyal, levegővel, és nézik a totálisan érthetetlen eszközök közül azt, ami már értelmezhető: jelzi, hogy eddig az út fele oda, innen már vissza. Vagyis nem azt nézik, hanem a napokat, eddig elég az étel, az oxigén, a víz fele, és nem, még nem jelzett a műszer, hogy itt a félút, fordulunk. Néhány napig még van remény, meghúzni derékszíjat, kicsit kapkodni a levegőt, de 1-2 hét rászámolás után már lehet tudni, hogy hazafelé mindenki megfullad és/vagy szomjan hal.)

Hát nekem jó hír érkezett, időben jött a forduló, túl is vagyok rajta, letoltam ezt a bölcsiszünetet, még egy hét van hátra, aztán kezdődik az ovi, a beszoktatás, de már látható, belátható, már vannak egybefüggő, több órás blokkok, azaz remény, hogy lesznek, amikor dolgozhatok, amikor tervezhetek, nem csak ez a lázas kapkodás, szétdarabolódás, miszlikbe, ízekre, csontokra, bontokra, és rohadtul nem jön a kígyó az életfűvel a szájában, hogy összeragassza egész elviselhető emberi létté.

Szombaton lesz a 25. éves érettségi találkozónk, és most először vannak teljesen konkrét elvárásaim az eseménnyel kapcsolatban:

  • ki akarom élvezni a 42 perces HÉV utat, egyedül, olvasgatva, kussban, egyedül, olvasgatva;
  • anyáméknál alszom, és reggel arra akarok ébredni, hogy elaludtam;
  • ja, és a találkozón legalább egy fröccsöt meginnék.

Szerintem nem túlzóak. De elég pontosan leírják, hogy mennyire, de mennyire el vagyok csigázva, ki vagyok merülve, közben jól vagyok, sőt egyre jobban, és lett sok hozadéka ennek az egy hónapnak, csak na. Már visszaérnék az Átjáró állomásra, és pakolnám ki a szerzett cuccokat, aztán mennék valami zugba, hogy aztán kussban, olvasgatva, egyedül, olvasgatva, kussban.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s