#265

Tegnap intim betétért indultam el a DM-be, és nem, nem egy komplett motorcsónakkal és horgászfelszereléssel tértem haza, hanem végül csak becsatlakoztam a tüntetésbe. Bő fél órát töltöttem ott, és éreztem azt az erőt, energit, ami az összegyűlő tömegek sajátja, hogy mindenki testvér, egyszerre mozdulunk, és most különösen szeretjük a másikat, vagy csak egyáltalán. És jó volt, és én is kiabáltam, amikor végigfutottak a kiabáláshullámok, és láttam sok okos, kedves, nyílt, értelmes, olykor ismert arcot, és én is egy lettem a tömegben. Jó volt.

Nem akartam menni, mert attól féltem, hogy ezzel elhitetem magammal, megint tettem valamit, hogy a rászánt időm máris érték, és féltem, hogy én ennyivel már hátra tudok dőlni, és újra már nehezen állok fel. És ezzel a fél órával egyrészt ugyan se hús, se hal lettem, nem adtam sem időt, sem értéket, másrészt illúziót sem merítettem, csak némi energiát, hogy ez a buborék nem is kicsi, és én éppen benne vagyok, a közepén.

Továbbra sem tudom, mit kellene tennem, tegnap sem tudtam, csak hagytam, hogy egy másik megvalósult anekdota legyek, folyt a vér ezen a tüntetésen, az enyém biztosan, másé is, hiszen sokan voltak, ahogy a vicc mondja, menstruáció, nem, demonstráció, valamit, ezt mégis beleadtam, és most várok, elteljen egy újabb periódus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s