#415

Lista mindenféle jóról.

Ma végre újra ötössel kezdődött a súlyom. Mivel mozogni nem mozgok még, csak valami posztcovid tornát próbáltam, így a kajákról lemondással fogytam, és hát utálom, gyűlölöm, ennyi. De lementem pontosan 59.9-re, ez persze átmeneti, tudom, de volt ilyen pillanat ma, kész. Ráadásul az a testalkat vagyok, akinek a csípője még mindig 102, a melltartója meg lassan 70A. De legalább vállfajellegűek a vállcsontjaim, ha össze is szottyadok, majd magamra vetek valami drapériát. Paplanbrokátot, sifont, dzsörzét.

Anyámnak a szövettan és vérkép szerint nincs áttéte, sőt kemóra sem kell járnia, egy hónapig egy erős gyógyszert szed, és valami csoda folytán a gyakori (10 páciensből 1 esetében megjelenő) mellékhatások is elkerülték. Vidám, igen, valamit letett, valami csomagot, amitől most könnyebb neki az élet, habár újabb műtét vár rá, de már azt is menedzseli (szürkehályog, sajnos nem jó a helyzet, mert ezzel is várt, nem is várt, nem vette észre, lassan kopott meg a világ, aztán rácsodálkozott, most már magától lépett, intézi, persze majd kísérjük is).

És kijött a Gabo pályázata, persze bármennyit is vernyákoltam mindenféle egzisztenciális kérdésekről, máris belelkesültem, fülem hátracsapva, orrom a préri levegőjébe fúrom, úgy várakozom, várom, merre fussak a futásért, mert az a helyzet, hogy örök rajongója vagyok ennek a Gabo sorozatnak, akár benne lehetek, akár nem. Ahogy talán nem írtam le két poszttal arrébb, hogy miközben sajogtam a moziban, azért jó is volt, hogy azok között az emberek között lehetek, mert bárkivel beszéltem, mind okos, kedves, és nem is irigykedem rájuk, hanem azt irigylem, hogy hogyan írnak magukhoz képest, és ezt szeretném valahogy megvalósítani magamra nézve is. Magamhoz képest. Holnap gép elé ülök, és elkezdek valamit. Ma is elkezdtem valamit. Tessék.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s