#396

Eljött az iskola újabb hete, szinte-szinte már beállt a rend, igaz, az első fullos hét után az egyik gyerekem tanító nénije behívatott, a gyereknek másra támadós dührohama lett, egyébként is erősen kötődik a rendhez, a szabályokhoz, szóval hogyismondjam, hát akkor majd bevonunk pszichológust. Hogy rajta van-e a spektrumon a gyerMek. Bevontunk volna, ha nem lesz második fullos hét péntek reggelére beteg az egyik, majd estére (ez a most, ön itt áll<t>) lázas, elheverő a másik.

Erre nem elég a Freyja, ide jutalomkönyv kell, jutalomidő, és ma ezt adtam magamnak. Betegszabadságot. Idén ez a negyedik betegszabim, aminél nyilván több volt az ilyen jellegű nap, csak azokat ledolgoztam. De most végre van irodai QA-s erőforrás rajtam kívül, egy okos, kedves kolléga, és a Nem én fingom egyedül a passzát szelet feldolgozása és megemésztése után végre elöntött az öröm. A nem vagyok fontos szabadsága, Azaz persze fontos vagyok, de cserélhető, kivéve otthon, két kisfiúnak, és most rájuk figyelhetek, és elmesélheti az egyik, hogy az iskolai folyosó ablakából kicsi kertet vett észre egy másik ház tetején, hogy aztán egy régebbi műholdképen utánanézzünk, a másik pedig a kis lázas testével velem alhat, és ha már mélyen, tényleg mélyen szuszog, máshova vackolódva, magába fordulva, meg merem nézni tabletről a Sex Education 0301-t.

És talán nem covid, mert azt mondja a nyalókás teszt, és ha mégis, akkor is most nyugodt vagyok, figyeltem másokra, mert a sok hónapja halogatott fodrásznál maszkot kértem tőle, és én is hordtam, de az tény, hogy angolon sajnos megint sokat meséltem a piszlicsáré dolgokról, de talán a cosy mistery-be illő furcsa karakterek bedobása enyhíti az oda nem figyelést.

És igaz, le kellett mondani megint programokat, pedig anyám már magától jött volna, egyedül utazott volna, hogy lássa az ikreket, ahogy kiönnek az iskolából, de maga a tudat, hogy majdnem, hogy mennyire él, mennyire tágul a világa, szinte elég, és lesz még ilyen mézesen elfolyó őszi délután, és lesz még biztos gitározás, amiről nem maradok le, és le lehet még telepedni a kiskertbe, de csakis ha süt a nap, és vannak még felfedezésre váró kiskertek a házak tetején, és titkos udvarok lerokkant bérházkapuk mögött, csak a semmiből felbukkanó sárga juharlevelek adnak okot a gyanúra, erre jó az ősz, erre is jó lesz.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s