#370

Bezárták a gyerekeim ovis csoportját, mert valaki fertőzött. Eleinte örültem, mert a fiúk akkor már bő 10 napja nem voltak oviban, aztán tegnap estére kibomlott a szorongásom, mert az ovivezető bogarat tett a fülembe, miszerint a fiúk még voltak oviban akkor, amikor az érintett járt, és mi van, ha az érintett már hordozó volt, csak tünetmentes sokáig. Igaz, hogy a fiúk szinte teljes egészében az uvdaron voltak, szabadban. Meg annyi ha és ha van. De aki szorongani akar, rettegni, az pontosan legyűjti ezeket a nagyon kis eséllyel előforduló ösvényeket is.

Így mára összeomlottam, hogy a gyerekeim tegnap simán mentek emberek közé, holott talán ki se mehettek volna a lakásból? Lehet, hogy karanténba kerülnek? De mai napig nem jött erről infó. És ha igen, akkor még egy vagy két napra? Mindenesetre minden levél, amit az egyébként végig járó gyerekek szülei kapnak, hozzám is beesik, és rettegek, hogy valamit elbasztam, mi vagyunk a felelősek, pellengér stb. Ráadásul még betegek is leszünk. Vagy más miattunk. Nem mintha nekik lenne tünetük. Nekem is csak ez a 36.7-36.8. Meg a mérhetetlen fáradság.

De most volt az első online terápiám, és jól esett, és ezzel a poszttal elengedem a témát, úgyis bezárkóztunk, csak szabadba járunk ki, távolságot tartok, csak a bolt van, maszkban, odafigyelve, mostantól legálisan nem járok be dolgozni, nem kell magyaráznom, miért is, a gyerekeim pedig októberig biztosan nem mennek, és megint nem kérdezi senki sem, ugyan miért.

Facebook kilőve pár napra, és ma is iszom, de veszek egy alkoholmentes sört, hogy a rituálé meglegyen, viszont a hatást már én gyártsam. És ma jót fogok olvasni vagy nézni. Kedveset, vicceset. Csak tudnom kéne, mit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s