#341

Ovi után a játszótérre mentünk, ott ültek bent, a közepén, mindkettő cigizett, gondoltam, szólok, de igazából konfliktuskerülő vagyok, bár volt, amikor csak azért vállaltam fel a szólást, hogy a gyerekek lássák. De nem most. Cigizzenek. Nem tudom, tagja vagyok-e bármiféle osztálynak, de ott a játszótéren tagja leszek egynek, amelyben ők ketten biztosan nem tagok. Cigiznek, néha az egyik odakiált egy szaladgáló, csutifejű, vidám kisfiúnak, aztán feláll a másik, térd alá érő nadrág, fehér, hasat éppen takaró póló, és ott lóg valami, ott lóg egy kistáska, ami olyan, mint egy vizeletes zacsi, nem is, ott lóg egy vizeletes zacsi, mint egy kis ridikül, kilóg a póló alól, kikanyarog az áttetsző műanyag zsinór is, ez mi a szar, ez a tasak, ez tényleg húgy? De hogyan? Miért? A nő vagy lány, nem tudom megállapítani, kortalanul elhasznált, sétál, lógatja a zacskót a nadrág sliccén, felkapaszkodik a kötélhintára, az elbír egy felnőttet, én is mentem már vele le a kötélpályán, ő is megy egyet, nem tudok nem gondolni arra, hogy az a zacskó most ott ül, ahol a gyerekek szoktak, de hát persze a gyerekek is pisisek, a játszótéren minden pisis, taknyos, de ez mégis, ez a zacsi, ezt azért nézem. A nő úgy mászkál fel és alá, mintha nem lenne semmi ebben, mindenféle játékot kipróbál, de ettől, hogy mindent kipróbál, ettől olyan erőltetett a viselkedése, mintha ebben nem is lenne semmi, de éppen az erőltetettség mutatja, ez nem lehet igaz, egy kilógó hugyos zacskó, az nem a semmi, az valami. Aztán hazamentünk.

Egyébként a nyaralás után összeszedtem magam, jutott elvonulás, aztán csütörtöktől elkezdődött az ovi, már két napot dolgoztam egyben, reggel betérve a munkahelyemre, délután betérve az oviba, elképesztő volt, hogy mennyire hatékony az ember, ha nem zargatják rendszeresen. A Gabo féle novellám hetek óta görgetett szerkesztését is majdnem megcsináltam, volt az már szargalacsin, Sziszifusz sziklája, most, szinte befejezve az első kör szerkesztést már csak egy egyszerű hólabda, valami csak lesz belőle, hóember, ha el nem baszom. És ha már novella, akkor a macskák traumáját sikerült egy gyerekek mellett (anyaaaa, a Tomi nem adja oda a lego pajzsóóóóóót) egy rövid szövegbe valahogy beleszuszakolnom, persze túlzás, hogy ezzel fel is adtam postán, és szevasz trauma, de legalább szépen összehajtogattam.

Aztán sikerült egy másik módot is találni a feldolgozásra, egy hete jelentek meg az ablaktól látótávolságra, de nem etetőtávolságra a kismacskák, egyértelműen gazdátlanok, de már egészen életképesek, azóta járok le minden reggel etetni, kicsit lopva, félve, valaki elkap és lebasz, és fogadalmat tettem, azaz most, itt ezen a helyen teszek fogadalmat, hogy ha sikerül elküldenem végre a szerkesztést (ide beszúrom, hogy igaz, csak pár oldal a sztori, de olyan szintűek a gondjaim, hogy annak idején így kezdtem bele: “Ó, látok egy képet, látok egy szituációt, a jelzőket, a pillanatot, ez az én vízióm, ez a novellám vége, gyorsan le is írom.”, és most ide jutottam:”Hát. Lehet, egyszerűen ki kellene a picsába törölni azt az utolsó bekezdést.”), akkor elkezdek embereket keresni a környék Facebook csoportjában, akikkel együtt valamit tehetünk a macskákért, és a valami alapszinten az ivartalanítás, deluxe szinten pedig a gazdásítás.

Mai felvétel, a képen négy macska van, két cirmos, egy fehér, kicsit maszatos fülű és egy szürke, akin mintha fehér melír lenne, pl. éppen a fülén. Ha bárkit érdekel macska, írjon. Találkoztam már egy nagyobb cirmossal, talán az anyjukkal, meg egy feketével, aki már télen is át-átvonult a parkon, akkor még a szintén süldő testvéreivel, a hóban játszottak, aztán eltűntek. Akkor még nem tudtam, hogy ilyen közel van egy macskamenedék, ahol néhány kidobott szekrény és szteppelt paplan össze van pakolva, de azt nem látom, ételt más is kitesz-e, vagy csak én, használva egy egykori macskaszerető ember régi építményeit. Zegzugos a hely, csattanó maszlag és parlagfű, némi egyéb gaz védi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s