#328

Tegnap különleges estém volt, azaz hajnalom, mert ennyire hosszú kimenő jött össze. Ültem a Kisüzemben éjjel, jó társaságban, a többi, idegen ember is egészen elviselhető volt, vagy egyszerűen csak én voltam képes elfogadni őket, a manírt, a dívajelenségeket, a részeg, pohártörő külföldieket. Szóval ültünk ott, a huzat csapkodott, érkezett a beígért vihar, de más jele nem is volt, mint ez az erősődő benti légmozgás, légnyomás, az emberek ittak, a közelben szívtak, és úgy éreztem, ilyen lehetett Berlin, a harmincas évek, csupa okos, tehetséges ember, és valamit nem vesz észre, ami pedig érkezik, vagy egyszerűen nem is veheti észre, mert éppen az a lényeg hogy fittyet kellene hányni rá, csakazértis, attól megy tovább az élet. Nem tudom.

Ma meg könyvfeszt, szintén ajándék idő, egyedül, sok ismerős, sok könyv, sok autogrammért sorban álló, és ez egészen boldoggá tett, ez is a zajló élet a viharban, meg egyáltalán. Könyvek. Viszont kiderült, hogy amit annyira vártam, az írótábor, amit egy azóta sem publikált sztorimmal nyertem a Kéziratok Éjszakáján, ami miatt a családi nyaralást két másik család (plusz mi) eltolta, hogy azután legyen, ne egyidőben, na, az a tábor persze eltolódott, a családi nyaralás időpontjára. Lehet, egyszerűen ez most nem az az idő, amikor író leszek. Persze akkor mikor? Vegyük úgy, hogy már most az vagyok. Vagy nem tudom. Ezt sem.

Van ez a pályázat, amire tavaly jelentkeztem, de nem kerültem be, idén egy kis közösségel írtunk rá, de én nem szeretnék jelentkezni, a közösség, az írás kedvéért viszont mégis írtam, egy geg az egész, játék, és hogy semmiképpen se gondoljam meg magam, fel is tettem a másik blogomba, így már publikáltam, nem vehet részt pályázaton, 4000 karakter, tessék olvasni. És akkor legalább ennyi ideig író leszek.

5 thoughts on “#328

 1. még valakivel nem futottam ma össze a könyvfesztiválon 😀
  az írótábor elmehet a tudja hova, ez annyira bosszantó és egyben tehetetlen érzés lehet, hogy maximum elpanaszolhatod a szervezőknek hogy most jól keresztbe tettek neked. bár statisztikai esélye van hogy még egyszer eltolják ha elég meggyőző vagy 😀
  nagyon jó az Eszteres sztori is (csak ott nem lehet like-olni), te már író vagy örökre!

  • Jaj, tényleg? De kár! Sajnos csak egy kurta órát voltam kint, holnap is megyek, igaz, akkor viszem az ikreket is. 🙂 Hadd szokják.
   Az írótábornál tényleg nincs mire dühösnek lenni, csak a szerencsére, olyan sok régi taggal kell, gondolom, időpontot szervezni, hogy emiatt csúszkál. Azért megoldom valahogy, hogy kicsit eljussak. 🙂 És köszönöm a virtuális like-ot is! 🙂

   • De megirtad nekik hogy neked így pont nem jó? Szerintem azért szólj hogy tudjanak róla, aztán eldöntik hogy figyelembe tudjak-e venni.

   • Igen, meg, marad a reménykedés, hátha még csúszkál. 🙂 Szívem szerint hagynám a családi nyaralást, lesz ott elég felnőtt (mondanám, hogy win-win lehetett volna, amiben mindent én nyernék, mert szerintem az ikrekkel nyaralás valójában 24 órás meló lesz 🙂 ), de olyan cikis, mert miattam lett direkt másik hétre lett foglalva, hogy tudjak jönni. Meh.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s