#262

Megvolt a születésnapom, a 44., különösebben nem aggasztott, mint nyomasztó évtömeg, ennek ellenére páran megnyugtattak, hogy nem is nézek ki annyinak, ami szerintem nem kunszt. Amióta sok szülőt ismerek a bölcsiből, oviból, és későnszülőként majd mind fiatalabb nálam, akár 15-20 évvel is, szembesültem azzal, hogy ebben a körben már eleve egy erős közepesen fiatal vagyok, ez lett a mércém, és még mindig nem azért, mert ez kunszt, hanem mert sokan tudatlanságból, fáradtságból, lustaságból, rossz szocializációból, ki tudja, miből adódóan (és itt egyik határozót sem úgy értettem, hogy ezek konkrétan a családban direkt vagy egyedül a nőre vonatkoznak) kibaszott durván elhasználódnak 30-40 között.

Meg aztán gyerekkorom egyik elmélete, miszerint ha öcsém másfél évvel később született, akkor bizony másfél évvel később is fog meghalni, szóval ezt már, bevallom, elengedtem, és azóta nem érzem közelebb a halálhoz magam, sokkal durvábban közel kerültem már azzal, hogy bevállaltam élet világra hozatalát.

Ellenben most jegyezném fel, hogy amikor más születésnapját látom Fb-n, akkor nem írok, mert ki vagyok én, aki amúgy oda se dugja az orrát, csak most, amikor a segge alá tolja az Fb a dátumot, most udvariaskodom, így aztán sokszor nem merek írni idővonalakra, erre most, amikor nekem volt, és rettentő távoli arcok írtak, csak annyi volt bennem: nohát, de jó, hogy neki is eszébe jutottam.

És volt virtuális bor, igazi, kis berúgás, finoman, de legalább hajnalig tartóan, és kis ajándékok magamnak, most egy meglepetéskönyv (a boltban vettem észre, hogy nahát, ilyen van? és igen, azóta már van ilyenem), de ugyanide sorolom a haltepertőt a Keszegsütőtől, illetve azt, hogy ma délelőtt egyedül csapattam, és vehettem könyvet, tepertőt, magot.

Na igen, mert holnap jön a jövő, és elnézést a nagy szavakért, a közhelyes fotóért, de most tényleg ez jön, valami valamelyikből csak kisül, rajtam ne múljon.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s