#219

Kicsit szégyelltem magam, hogy tegnap azt írtam a családra egyben, hogy menjenek el a picsába valahova. Miközben a gyerekeim persze mindenek felett – bár csak egészen önsorsrontó pillanataimban veszem elő azt a jó kis témát, hogy milyen áldozatra lennék értük képes, de ugyanezt elő tudom adni a politikával is, vagy nem kell messzire menni: mit tennék egy kóbor macskáért? Vagy kettőért?

Ezért még írok picit róluk: a mai nap egyik jelenete összefoglalja igazából, milyen most velük az élet.

Tomi az ölemben sír, krokodilkönnyeket hullat, mert Marci játszik A Játékkal (bármi lehetne ez, most éppen egy kis logikai játék fakockái), szóval Tomi sír, hogy nem játszhat, már 10 perce vergődik, én vigyázok rá, közben próbálok egy nagyon emésztő munkagondot kezelni a vállai felett. Marci felpattan, megkér, hogy figyeljek a játékra, most kimegy pisilni, de nem szeretné odaadni még Tominak, csak ott hagyja. Aztán kicsit elgondolkodik, és azt mondja, Tomi játszhat a játékkal, átveheti nyugodtan, de akkor pisi után ő ül az ölembe. Én pedig elolvadok, hogy még A Játéknál is nagyobb öröm az ölemben ülni, és csak később esik le, hogy voltaképp valaki folyamatosan az ölemben van, és úgy kell dolgoznom, bármit tennem, már ha éppen sikerül.

De nem csak erről akartam írni.

 

1 thought on “#219

  1. ez édes 🙂
    de ne legyen azért bűntudatod mert néha szeretnél egyedül lenni, ez teljesen normális sőt alapszükséglet 🙂
    nálunk régen a reggeli készülődés volt ilyen nyűg mint az előzőben írtad, és nagyon jól bevált a képes napirend (este kis képecskéken mágneses lapra kitettük a másnapi menetrendet) és a jutalmazási rendszer, minden nap járt egy maoam ha jól viselkedtek, mikor nagyobbak lettek nyomdát gyűjtöttek és tizesével valami nagyon ajándékra váltották be.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s