#189

Azért nem csak lebegés van, meg lobogás.

Az orrmandula kezelése egész jól halad, még 10 nap lámpázás (munkából lelépés, program félbeszakítás), aztán meglátjuk.

Talpbetét is lett, új szandál is, apránként fogy a teendő, azaz a fakultabb tintások, jönnek melléjük persze az újak, de azok még nem nyomasztanak olyan régóta.

De a fogorvos, jaj. Hát sejtettem én, hogy a felsőkategóriás, csúcstechnológiás fogászat drágább lesz, mint az én 15 éve orvosom kis rendelője. De azt azért nem gondoltam, hogy itt a szorzó a tíz lesz. Tízszeres, baszki. Úgy éreztem magam, mint Walter White, amikor megkaptam a komplex jövőtervet, dvd-re kiírt, 360 fokos csúcsCT-vel egyetemben (állkapcsom immár teljesen elforgatható, bátmilyen szögből megtekinthető, a procedúra során a beszorított arcommal szemben tükör, amibe ugyanúgy nem néztem, ahogy a fodrásznál sem, közben a fürelíz szól a gépből, ennyit a csúcstechnikáról). Komolyan nem tudom, hogy fogom ezt kigazdálkodni, ez nem megszorítás, itt egy havi teljes bevételem menne rá egy fog gyökérkezelésére. És én főállásban dolgozom jó helyen, plusz GYED, CSP. Persze választás nincs. Vagyis van, csak a másik alternatíva még rosszabb. Az implantátumokról még nem is beszéltünk, már ott rosszul voltam, amikor a csontbeépítést említette (ami még nem a fog, hanem a befogadó állkapocs).

Cserébe eltehettem azt a szépséges képet, amivel a dokinő, aki kedves, közvetlen, és ezer oklevele van, tegeződve megnyugtatott: hogy ha azt vesszük, hogy a fogaim alapján én sánta vagyok, akkor nyugodjak meg, itt nem egyszerűen járni fogok, higgyem el, hanem balettáncos lehetek. Sokkolva voltam még, ezért hagytam ki a magas labdát, hogy tudok-e majd zongorázni utána.

2 thoughts on “#189

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s