#180

Két és fél óra

Reggel ötkor kelek, hogy nyugisan megcsináljam hajnalban, erőtől duzzadóan a tornát (nem utolsós sorban nyugodtan egyek utána, nem úgy, mint az éjszakai mozgáskor), mire végzek a kávéval, wc-vel, fél hat, Tomi ébred, nyávog. Pisis vagyoohook, pisis vagyoohhok. Kijön a nappaliba, átöltözünk, ruhát beáztatom. Aztán szomjas. Éhes. De nem azt. Dínócsipsz (extraegészséges, biobullshit) nem jó. Almacsipsz jó. Jön a kaki. Kakil. Rendbe szedem. Hat óra. Marcit hallom nyávogni a hálóból. Anya, pisiiiiiis vagyoook, jön átöltözni, persze segítséggel. Közben Tomi szólama megmarad: Anyaholafiguráááám? (Kurva-kurva Lego minifigurák, megtöltenek egy fagyisdobozt, miszlikbe vannak szedve, karok, lábak, szakáll, varázspálca, bukósisak, arra plexi (jajj, a zöld plexi, az hoooohoool vaaaan? érted, egy átlátszó, macskakörömnyi szar, persze apad a doboz, nem tudom, hova tűnnek, mert OCD-s módon szedem össze mindig, áttúrom a porszívó porzsákját is, de fogynak, talán a wc-be kellene szűrő?) Marcit is átöltöztetem, ruhát beáztatom, ő legalább kakilni nem fog, sikerült tegnap este, egyszerre ketten kiabáltak, anya, jön a kakiiii, sajnos Marci rosszul mérte fel az időt, és a bugyiba ment neki, szegény megpróbálta még lehúzni, ennek eredményeképpen a szoba közepére pottyant a termés, öröm, boldogság, ők nevettek, cserébe Tominak végül csak a puki jött, ezen is lehet sokat nevetniük, örülünk megint). Marci éhes. Dínócsipsz jó. Most már Tominak is. Almacsipsz is jó. A doboz, amiben hoztam almacsipszet, kókuszos tejberizses, ritkán kapnak, emiatt azonnal rákattanak. Anyaholatejberiihiiizs??? Kérek kókuszosat fehér folyadékkal (ez a mangószósz benne, és sárga). Nincs. Jaj.

Közben fél hét, elkezdem a tornát, másodjára, hiszen ezért keltem ötkor. Néha csiklandoznak közben, az oldalsó fekvőtámasznál a karom alatt átbújkálnak. Igazából ez jó, boldog vagyok.

Torna után fürdés, pakolás, megvan a macska, kapott kaját, tiszta vizet, megvannak a pisis ruhák, kiöblítve, kimosva, megvannak a virágok, mind kapott vizet, a mosatlan edények a mosogatóban, a kulcsaim a táskában, tiszta nadrág a bölcsibe, mert Marci néha még lepisili magát, de jó, hogy eszembe jutott, atyaég, fogmosás a fiúknak, nekem, mindjárt fél nyolc, anya, vizes a nadrááááágohohom (beleült a vízbe, amit ő öntött ki az ágyra), még szerencse, hogy hajat is szárítok, hát nadrágot is, mire visszaérek a szobába, a hatodik (a többi festőien szétszórva) könyvet lapozgatják csendben, elmélyülten, két kis angyal, kirobbantani sem lehet őket a kanapéról, holott cipőt kell venni, kardigánt, hátizsákot, persze, hozzátok a könyvet, amíg cipőt vesznek, addig elkezdem bepakolni, de jó, szinte kész vagyunk, időben beérünk, fél nyolc múlt, indulás, csak ezt még beteszem, na ekkor találom meg Marci hátizsákjában a tegnap a bölcsiben átvett, bezacskózott pisis ruhákat.

Jó reggelt mindenkinek!

1 thought on “#180

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s