#170

Amikor jó, az olyan, mint a magnéziumvillanás.
Mert a szemem, a szívem belekáprázik a pillanatnyi ingerbe.
Amikor Tomi hagyja, hogy más nadrágot adjak rá. Sőt örül.
Amikor a földön apró bizsut találok, és rájövök, hogy ez vagyok én, ez a kis hülye, aki a csillogó, fél pár fülbevalókért képes visszamenni, persze mímelve, hogy valami más az ok, vagy legalábbis rájátszva a lazaságra, és felveszem a formátlanná taposott fél karikát, a strasszkövet, a zománcos alumínium gyerekgyűrűt. És örülök, hogy ez a kis hülye voltam már 35 éve is, egy biztos pont, ami az évekkel nem mozdul el, hozzá lehetne kötni az időutazást, mert megvan még az akkor drága ezüstnek gondolt, persze alpakka kis tál, amit kisgyerek koromban találtam a homokozóban.
Amikor meglátom a hajléktalant, aki bevásárlókocsit tol az Andrássyn, a kocsi telepakolva könyvvel (hagyatékért házhoz megyek – ránézésre értéktelen kupac), az elejére kibiggyesztve renszámtáblaként A gyönyör művészete.
Amikor fagyizni sétálok az ikrekkel, és egyszer csak rájövök, Marci magában dudorászása valami olyan dal, aminek a dallamát, a szövegét is ő találja ki.
Amikor Tomi táncol, szalad a folyosón, és tudja, hogy nézem az iramodását, ezért rájátszik, aztán elszégyelli magát.
Amikor játszanak, és hangosan tologatják a Playmobil figurákat, segítség, segítsen valaki, kiabálja az egyik, mit segítsek, kérdem, mire ő értetlenül néz rám, a figurának kell.
Amikor két kekszet adok az egyiknek, odaviszi a felét a testvérének, aki megköszöni.
Amikor végre megveszem a Maigret könyvet, ami még nincs meg, de nem olvasom, egyelőre félreteszem, és boldoggá tesz a saját ritka türelmem.
Amikor csak úgy vagyok, egy hatalmas objektív, észreveszem a bérház harmadik emeletén a nézelődőt, séta közben bepillantva a sötét boltba a síró eladólányt, akit egy másik egyenpólós fiú vigasztal, a szembejövő táskájából kivillanó könyvet, amit már olvastam vagy fogok, így a másik máris rokon, majd egymásra találunk valami esküvőn, temetésen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s