#131

Na még egy téma. A nyilvános szoptatás flashmob.

A nyilvános szoptatás egy dolog, lehet szeretni, lehet támogatni, lehet utálni, visszataszítónak találni, hajrá. A magam részéről a legkevésbé sem zavar, én is csináltam ilyet, de az ikrek mozgékonysága miatt egy idő után nem igazán ment, tandemszoptatás nehézkes, a szimpla alatt meg az éppen nem fogyasztó fiú elkódorogna. A témában (és más kanyarodásokban) nagyon tetszik ez a poszt.

Én igazából a flashmobra érkezett reakciókon facsarodtam el. Hogy ebben az országban meg mi magyarok meg a néplélek satöbbi, szóval hogy ha valakik, egy ad hoc csoport kiáll egy érdek érvényesítése mellett, méghozzá másokat nem bántva, nem kényszerítve, korlátozva (jó, persze, a kivillanó szoptatós mellbimbók látványa durva belekényszerítése az ártatlan szemlélőnek holmi nemkívánt érzésbe), ügyesen, gyorsan megszervezve, akkor az emberek java, legalábbis a tollat ragadók java nem ám örülne, hogy baszki, hát tényleg, hát így kell ezt, és majd mi is, a Majdnem Postatiszta Bélyegeket Gyűjtők Köre meg a Legyenek Nagyobb Betűvel az Utcatáblák mozgalma, majd mi is sarkunkra állunk, ha szívatnak a hivatalok, packáznak a kereskedők, de jó, lopjuk el a módszert, kösziköszi kedves undorító szoptatósok, lám, mire nem vagytok jók, mégis egy oldalon állunk, a civilek oldalán. Nem. Itt sokan csak arra gondolnak, hogy jaj, de jó, itt az alkalom, hogy önmagam definiálhassam úgy, hogy mi szar szerintem, mi nevetséges, idiótaság, időelbaszás, persze a másik emberje ideje baszódik el, de hát nézzétek már, mekkora egy hülye, és undorító is, juteszembe, hát úgy kell neki, sőt úgy se.

Például volt olyan ember, aki azért ment el a flashmob event felületére, hogy leírja, hogy ok, de miért kell nyilvánosan szoptatni, amikor ő így meg így csinálja. És nem trollkodni akart, hanem elmondani, hogy ő nem. Akkor érkezett pár admin, és kivezette a teremből, elmondták, köszönik az érdemi hozzászólást, de ez a felület amúgy arra van, hogy hol, mikor, kik stb. Aztán már nem követtem az eventet, mert láttam, hogy még többen, még acsarkodóbbak érkeztek, középiskolások pornóképeket posztolgattak, kell ez a francnak.

Nagyon felzaklatot, mert egyébként is felzaklat szinte minden hír mostanság (meg egy ideje), és amibe még kapaszkodom, az a civil közeg, hogy még van élet itt, ha van egy Lumen, ahol Youtyúk tojást lehet venni, van Hellóanyu, ahol lehet szoptatni is, és van pótpelus a wc-ben, és van ezer program, könyvcserélde, börzék, adományhelyek, és van Hokedli, és van Szimpla Háztáji, jó ebédmenük. Mintha a mikrovilág rendben lenne, és én tetszeleghetek, hogy fair trade a kávém, és szelektíven gyűjtjük a szemetet, és natúrszappannal mosakodunk, a fiúk meg semmivel, csak vízzel, és mindenkivel kedves vagyok a játszótéren, és elmesélem ezredszerre is, hogy ikrek, és nem, nem tudjuk, egypetéjűek-e, de szerintünk nem, mert nem egyformák. De ez kevés, mert akkor is jönnek, hogy ők nem így csinálják, és dögöljön meg, aki mégis úgy, és nap mint nap jön idegborzoló cikk, kijelentés a médiában, amitől a pofámról leég a bőr (és persze ott vannak a kijelentések végrehajtásai), és azon gondolkodom, mit kellene még tennem a maradék szabadidőmben (minuszos idő persze), ha már a védőnőnek ingyen odaadott megmaradt bébikaják, cuccok és a bio babakeksz nem elég, hogy ne szégyenkezzem mások gyűlölete, uszítása miatt. Azt hittem, elegendő, ha valamiféle helyes életre törekszem.

2 thoughts on “#131

    • Csak eljutottam ide is. 🙂 Szóval sajnos nem (vagy szerencsére, mert bár nemesnek hangzik, de eléggé szélmalomharc-gyanús). Inkább az van, hogy szeretnék jó világot magam köré, egyrészt önzően magamnak, másrészt egye fene, mindenki másnak is. És azt hiszem, hogy ha kis áldozatokat hozok számomra fontos dolgokban, dolgokért (környezetvédelem, ilyesmi), akkor ettől javul a világ, és érezni majd, ha körbenézek. De nemhogy nem javul, vagy legalább stagnál, hanem még romlik is, ez az érzésem. És ez a romlás mintha egészen mélyre hatolt volna, alap emberi szituációkban bukkan elő. Mint valami meseregény, csak nem jön Bux Barnabás Boldizsár, meg nincs semmi mágikus könyv, kézirat, aranylabda, virág. 😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s