#111

A francia szerkesztőségben azért a jogért haltak meg olyan sokan, amely jog megadja a lehetőséget másoknak, hogy leírják, szerintük ez a 12 ember megérdemelte, amit kapott, provokált, ízléstelenkedett, úgy kell neki. Maradjon csak meg ez a joguk. Nekem meg jogom van leírni, hogy faszkalapok.

3 thoughts on “#111

  1. Reblogged this on nightswimming and commented:
    Igen ez így tényleg velősen megoldja a kérdést. Mindenkinek joga van a véleményéhez, ha kinyílvánítja, azzal esetleg tudatja a világgal hogy ő egy faszfej. Csak ha mondjuk hivatalos médiába beengednek bizonyos személyes véleményeket pl azzal kapcsolatban hogy a megerőszakolás viccek anyaga lehet, azzal nemcsak azt közvetítik hogy ők faszfejek, hanem hogy ez nem iszonyatosan ízléstelen és nem kicsinyli le a problémát és nem megalázó az áldozatok számára.

    • A Maksa–ugy vege azonban az lett, h bocsanatot kert. Okkal, ugyanis buncselekmeny aldozataibol csinalt viccet. A Mohamed karikaturak nem sertenek torvenyt…

      De kurvara elegem van ebbol kibaszott aldozathibaztatasbol, ez iszonyu gaz :(((

      • Csalok, mert Sulemia blogjára írt kommentemből idézek, félig-meddig válasz: “Hú, azóta is rágódom az egészen, és amint van pár percem, okos ismerősök bejegyzéseit, kommentjeit, vitáit olvasom, nagyon nehéz kérdések ezek – nekem mindenképpen. És igen, ott a Maksa-eset is. Most arra jutottam, hogy szerintem a hivatalos média is beengedhet mindenfélét, amivel vállalja, hogy faszfejnek bélyegzik akár oly módon, hogy a közönsége (egy része) felhorgad, és publikusan húzza le, neadjisten elkapcsolnak, nem veszik a lapot, nem kattintanak. Illetve akár oly módon, hogy az, akit sért, az fordulhat valamilyen objektív, kompetens fórumhoz, bíróság, ilyesmi, és bíróságilag lesz a média faszfejnek titulálva.
        Meg eleve vannak szóbűnök, a gyűlöletbeszéd, a rágalmazás vagy a hamis tanúzás.”

        Egyébként nekem az egyik fájdalmas dolog a Maksa vicc kapcsán, hogy az emberek nem értik, mi a baj. Szerintem Maksa sem, a tévé sem. Csak engedtek a nyomásnak. És habár az ügy (és vele összevetve, összekapcsolva a szólásszabadság kérdése karikatúrák kapcsán) rengeteg újragondolást, finomabb definiálást, hasznos vitázást hozott, de ott van pl. az olasz videó a kisfiúkkal, kislánnyal, amit meg osztanak ezerrel. És ott végképp nem értik az emberek, hogy miért nem jó az a videó, hát nem igaz, hogy a feministáknak semmi sem elég.

Leave a comment