Megsértődtem

Ami végtelenül hasznos dolog, ha az ember a kunyoráló pozíciójában van. Ma hívtak az Otthon Segítünk Alapítványtól, hogy az az ember, aki jött volna, az csak délelőtt ér rá, akkor viszont I. itt alszik ugye, tehát nem alkalmas, keresnek mást. Nagyon visszafogottan, de végtelenül csalódottan lemondtam az egész kérésemet. Nekem ez kínos, mondtam a telefonba, hogy ennyi macera van, én szerencsésen végül túljutottam azon az időszakon, amikor nagyon elöntöttek a hullámok, most másfél hónap van az évből, abból az utolsó felet kihúzhatjuk, jövőre pedig fizetett segítséget keresek: csana, szitter.

Tényleg cukik és önkéntesek meg minden, de nagyon rosszul esett, hogy miután legyőztem a beszariságom, és segítségért folyamodtam, még párszor végig kellett csinálnom a procedúrát (értsd, a segítségkérést, ahogy újabb emberekhez került az ügyem), megköszönni, hogy valaki megint felhív, és elmondja, hogy még nem, még nem, de hamarosan igen, köszönöm, nagyszerű, jól vagyok amúgy.

Azt hiszem, azért az átment, hogy meg vagyok sértődve (bántódva?), és az is átjött, hogy az önkéntest ez bántja. Ez van. Az ő életében ez kisebb törés.

3 thoughts on “Megsértődtem

  1. ó. úgy tűnik nem túl szervezett az egész. gondolom már előtte is elmondtad hogy nem délelőttre kell segítség, az ember azt képzelné hogy az ilyesmit felírják maguknak.

    • Ha lehiggadva belegondolok, egy önkéntes közösségnél ez simán benne van a pakliban, mármint az esetlegesség, és valójában nincs igazam, ha negatívan értékelem őket, mert ez, amit nyújtanak, egy ajándék, és van olyan ismerősöm, akinek segítettek rendben. Én valamiért perifériás vagyok (az ikrek, a délelőtt kiesése, miközben délelőtt is jó lenne persze a segítség :), és ilyen esetek már nehezen kezelhetőek.
      A sértődésem vagy inkább dac szinte a világ ellen szólt (csak rajtuk csapódott le), hogy a nehezebb időszakban kereshettem volna más segítséget, de egyrészt vártam rájuk, másrészt elsütöttem a segítségkérő patronom, és lassan szerzek újat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s