Levonó

Mostanában a DM sorsjegyet ad a vásárlás mellé, 4 rugó feletti vásárlásonként egyet. Mi pedig nagyon sok pénzt hagyunk a DM-ben, mert elkötelezett hívük vagyok, rengeteg jó termékük van, például zacskós savanyúkáposzta, naugye. Ráadásul itt vannak a sarkon, ide mentem le először egyedül a szülés után, máig emlékszem a szabadság szellőjére.

És tegnap végre nyertes sorsjegyet kaptunk, a nyeremény a DM sajátmárkás légfrissítő utántöltője, narancs illattal. Utántöltő.

Erről eszembe jutott egy régi, gyermekkori emlék. Anyám a KKMV-nél (Közép-magyarországi Közmű és Mélyépítő Vállalat) dolgozott sokáig, még a régi rendszerben. Szokás volt Mikulás ünnepséget tartani a dolgozók gyerekeinek, mi ezeket nagyon vártuk, bár persze kellően megalázó tudott lenni, amikor a beöltözött bácsi kihívott név szerint, és tudott az emberről dolgokat tényleg! Igaz, papírról nézte. Ajándékcsomag is volt, édesség, valami játék, egyik öcsém kutyás perselyt kapott például, arra tisztán emlékszem. Ám a cégnek nem mehetett túl jól, a csomagok kisebbek lettek, majd egyik ünnepségen csak édességet és némi matricát kaptunk, melyeket fel is helyeztünk a gyerekszobai ütött-kopott szekrényre. Már nagyobbacska voltam, amikor leesett, hogy egyik öcsém egy régi Vallejo-kép sematikus ábráját kapta, egy denevérszárnyas sötét alak meztelen nőt ölel magához.

boris_vallejo

Az én matricám viszont mindent vitt. Egy ijedt, meztelen, igen gömbölyded hölgy szerepelt rajta, aki négykézláb jelent meg, kezei, térdei alatt kerekek, két hatalmas melle a két reflektor. Egyszóval autót formált. Ijedelme oka a mögötte érkező versenyautó, amelynek első motorháztetőjére szadista tekintetet festettek, ráadásul a motorháztető alól sátáni nyelv kanyargott ki a hölgy hátsója felé. Na, ezt a képet nem tudom, ki festette, mindenesetre csodálatos volt ráébredni, mit is látok. A szülői odafigyelést ne is firtassuk. Szóval kaptuk ezeket a matricákat 6-8 évesen, aztán a KKMV-t (Közép-magyarországi Közmű és Mélyépítő Vállalat) fel is számolták.

Ez jutott eszembe a megnyert utántöltőről.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s