4 hét

Kedden lesznek a fiúk 4 hetesek. Milyen az élet így? Megdöbbentô módon tökéletesen igaza volt mindenkinek, aki azzal riogatott, az elsô hónapokban nem fogok élni. Nincs külvilág, nincs Föld, nincs politika, közélet, csak a szoba van, a konyha, a fürdô, de az már kaland, a tusolás szervezést igényel, pár szoptatásra alkalmas ruha van, egyik sem szalonképes, hozott ételek vannak, gyors szendvicsek, rengeteg túró rudi, müzliszelet, banán, kézben evett rántott hús.

Kevés ember, azok látogatásai eleinte számon tartva (jaj, de jó, hétfôn jön a védônô, a megmentô), aztán már inkább zavarnak, mint a hajótörött lakatlan szigetére érkezô hajósok, akik nem értik, hogy az a pálmafa szombatonként a kocsma, de most nincs nyitva, így nem lehet  ott átmenni, különben is miért ilyen hangos mindenki?

Napi néhány óra alvás van, most a héten volt nagyobb is, 4 vagy 5 óra egyben? Mindegy is, adott egy picit a manámhoz, talán csak kedden fogok így kiborulni legközelebb. Állítólag ez a neheze, még 1 hónap, 2 vagy 3, és talán tudnak majd aludni a fiúk, órákat, együtt, én hiszem, ha látom.

Egyébként nagyon szeretnivalóak. A kis testük, ahogy gyarapszik, erôsödik. Ahogy hozzám bújva alszanak, holott még nem vagyok anya nekik, csak közelebbi része a világnak, mint bármi más. A furcsa hangok, nyöszörgések, nyögések, rikkantások, az önfeledt, sôt munkás pukik, amikbe néha belesírnak az erôlködéstôl, de azonnal el is felejtik. És még minden elôttünk van, el sem hiszem. Azt sem, hogy ôk bennem laktak, nôttek, hogy ez az, hogy valakiknek az anyja vagyok, legyen az csak annyi, ami a világban a legközelebbi.

És jut fura dolgokra idô: olvasni sokat a hosszú hajnali szimultán szoptatások alatt, kizárólag Kindle-n, az könnyû eszköz, félkezes (azaz egy). És megvolt a Sherlock 3.1, és vár a többi rész, és még pár film, könyv, ami 1 hónap múlva is fontos. És itt ez a kölcsön tablet, ezen is gépelhetek, amíg Marci szopik, Tamás alszik.

És még egy különös dolog: rájöttem, hogy már nincs ellenôrzés, nem írnak be sehova intôt, alacsony vérnyomás értéket, ha nem keltem fel a fiúkat 3 óra alvás után etetni, ha a szoptatásba beleékelôdik egy tápszeres este (mondjuk ezt még nem mertem éppenséggel), ha a lepisilt pelenkázóról kimentem a rugdalózót, csak egy csepp hullott rá, nem dobom azért szennyesbe. Nincs felettes. Én vagyok az, a fiúknak.

1 thought on “4 hét

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s