Ez itt az

Megvolt a nyaralás, megvolt a kontroll vizsgálat is. Azért nem bántam volna, ha a sorrend fordított, így viszont a négy napos nagy kalandunkba hullámokban bezavart a teljes pánik, kétségbeesés, éjjel számoltam, hány órát tudok folyamatosan aludni, végül a Fibonacci-sorozat vált állandóvá, és hajnal négyes utolsó ébredés, majd egy órás olvasás-vergődés után még 3 óra befért.

Mégis, mindettől függetlenül jó kis nyaralást hoztunk össze a messzi Szentendrei-szigeten, a 80-as évekbeli magyar gyerekfilmbe illő révtől mintegy 5 perc sétára található Rosinante fogadóban, ez így talán nem érzékelteti, hogy úgy volt eldugott a hely, hogy közben mégse, ezért inkább leírom feketén-fehéren. A fogadóban nagyon jól főztek, azt hittem, csak simán jól főznek, de aztán innen-onnan szedett adatokból összeállt, hogy az ottani séf számít, és azt is megtudtam, hogy a marhapofa valami olyan dolog, amivel nekem karmatikus találkozóm volt és lesz is még. A reggelik is csodásak voltak, ami azért fontos, mert így minden ébredésem úgy alakult, hogy a lassú öntudatra ébredés mellé a fokozódó öröm is felzárkózott, hogy mindjárt-mindjárt lemegyünk, és besüt a nap a franciaablakon, vagy szakad az eső, de bent nyugalom van, és már csak mi ketten vagyunk a fogadóban, az étteremben, kézzel kapjuk le a házisonkát a hidegtálról, és megint felelősen megalapoztunk egy induló napot, kellő energiát felhalmozva, kellő nyugalomban elfogyasztva mindent.

Az ebédek persze ennek ellenpontjai voltak, Szentendrén egszerűen nem volt egyik étterem sem érdekes a gulasch és pizza menükkel, végül a helyi étkezdébe jártunk enni, ahol a konyhásnéni azonnal szerelemnbe esett I-vel, és onnantól tukmálni kellett rá a borravalót, és ahol a halászlé teljesen derekas volt, még ha afrikai harcsa lett is belefőzve, ellenben igen nagyvonalúan adagolva a mennyiséget, hogy aztán úgy üljek felette egy órán át, amíg I elment Ingress csatákat vívni a belvárosban, mint Kiss János, aki nem adja azt a rohadt húsfalatot, lenyomja, mert az neki jár, ha beledöglik is. Ó igen, az utóbbi időben az evés igen nagy jelentőségűvé vált, egyrészt ugye számos más örömforrásom le lett korlátozva vagy éppen tiltva, másrészt mert éppen a fogadóbeli reggelik világítottak rá, hogy stabilan végig tudnék enni egy napot, ha a magam tempójában, csipegetve, mástól nem zavartatva lenne rá módom.

A fogadóban egyébként mintegy ezer könyv is volt, és habár nem a legfrissebb kortárs irodalom széles palettája, de egy olyan könyvtár mégis, amelyből heteken át eléldegéltem volna.

A vizsgálat meg kihozta, hogy a helyzet ugyanaz, de most a doki nem volt olyan hajszolt, így azt is megtudtam, hogy nem ám az van, hogy csak attól, hogy eltérő a magzatvíz mennyisége, már TTTS a diagnózis, hanem az egyiknél 2 centi alatti, a másiknál 8 centi feletti kell legyen egy mért érték, akkor van kezdeti stádiumban ez a szindróma, és nekem ez úgy van, hogy az egyik stabilan 4-5 között van, tehát tökéletes, a másik meg kicsit több, 5-6 feletti. Valahogy erről nem szólt az internet, és öcsém tegnap este a telefonban kategórikusan megtiltotta, hogy a továbbiakban a netről tájékozódjam. Illetve még egy öröm ért a dokinál, kiderült, hogy ezek a kontroll uh-k nem 15 rugóba kerülnek, mint az eddigiek, hanem mindössze 6K, és tekintve, hogy az értékektől függetlenül, csak azért, mert két egypetéjű fickóról van szó egy méhlepénnyel, mindenképpen 2 hetente kell járnom kontrollra, szóval azért ez elég kellemes hír, így alkalmanként kijön pár svédasztalos kajálás még valami jó kis étteremben, ahova a világ zajától menekülhetek.

Csak néhány fotó az elmúlt pár napról.

IMAG0353

 

Itt az idillbe belerondító PICSA tag a lényeg, hiába, mi már csak erre szűrünk pihenéskor.

IMAG0358

Ez csak tetszett.

2013-08-27_14-46-05_79

 

Autón ülő angyal.

2013-08-29_10-19-36_565

 

Pár polc a fogadóban.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s