Zen

Az a helyzet, hogy az életem fő feladata mostanság (az evésen kívül, nagy hernyóként haladok végig a környékbeli boltokon, és a párhuzam nem csak a folyamatos zabálásban merül ki), hogy az engem követő rettegést nap mint nap lerázzam.

Sikeresen elolvastam olyan fórumanyagot a neten, amely összecsendült legnagyobb parámmal: a gyanútlan terhes nőre lecsapó tragédiával. Merthogy van olyan, aki elment a 12. heti ultrahangra, és okés volt a gyerek, aztán úgy gondolta, még terhes, visszament a 18. hetire, és a gyerek már egy ideje nem is élt. Minden arra utaló tünet nélkül – írta a fórumozó persze. Eddig azt gondoltam, hogy csak ezt az első trimésztert kell kibekkelni, utána jobb lesz, de valójában éppen az, hogy nem vagyok szarul, ad okot gyanakvásra. Ugyanis semmi jel, semmi visszacsatolás nem érkezik. Mostanság a hasam méregetem, de mint kiderült, nem lineárisan növekszik, hanem néha ugrásszerűen, illetve a méretbe belejátszik az is, hogy éppen mit ettem, ittam, mennyi a magzatvíz stb.,  meg aztán már most is akkora vagyok, mint más a 4-5. hónapban, tehát nem lenne jó móka a konstans növekedés.

Viszont múlt héten már kétszer is volt speciális jógán, az nagyon jót tett, egyrészt végre mozoghattam, másrészt olyanok között, akik hasonló cipőben járnak, csak már régebb óta (Az első alkalommal az edző megkérdezte, ki a korelnök, már majdnem jelentkeztem, amikor valaki 36-tal elvitte a prímet. Gondolkodtam, hogy azért mégis szólok, hogy én meg 39, de végre leesett, hogy valójában csak 15.), harmadrészt az edző szülésznő is, és a második alkalommal beszéltem a paráimról, felszabadító volt. Annyit mondott csak, hogy szerinte minden oké, mert ő érzi (ebbe úgy belekapaszkodtam, mint a kisgyerek a felnőttek ígéretébe, de később kimagyaráztam magamban, hogy sok terhes, szülő nővel volt már dolga, simán érezhet dolgokat, amelyeket voltaképp meglát, összerak, de nem tudatosan, meg aztán mi van, ha érzi, miért ne érezhetné?), illetve egy másik csaj, aki már 2x. hetében van, mesélt az ő aggodalmairól, őt a védőnő ijesztgeti, hogy sokat hízik, és mivel a csaj törékeny még most is, ez tuti a gyerek hízása, mert a csaj cukorbeteggé teszi.

Kurva jó biznisz ez, a világ java egyszer érintett lesz, és akkor belekeveredik abba, hogy akármit tesz, mindig van valami, ami tőle független, akár az időjárás, de mégis, meg kell próbálni befolyásolni, vagy legalábbis hozzáöltözni, esernyőt vinni, és nézzenek oda, mennyi esernyőárus, és lehet kapni totemet, ami jó időt hoz, és borostyánláncot, ami esőt, és csak ez a tuti vízhatlan kapucni, és igenis erre kell menni, ha minden pocsolyát ki akar kerülni az ember, de legjobb lenne pár pocsolyába beletaposni.

Tehát most azon dolgozom, hogy elfogadjam, nem lesz soha teljes visszacsatolás, és nem azon kellene aggódnom, hogy elvesztem őket, hanem arra fordítani erőmet, hogy mindig jó napjaink legyenek, így ha valami baj is történik, ha bejön az egy ezrelék vagy tudomisén mennyi, akkor addig is megvoltak a szép napok. Ez olyan könnyű dolog, hogy belesütik szerencsesütibe, és a legbutább Facebook ismerősöm is megosztotta már legalább egyszer. Ennyi.

5 thoughts on “Zen

  1. ne parázz 🙂 nem lesz semmi baj

    “meg aztán már most is akkora vagyok, mint más a 4-5. hónapban”

    hát de ketten is vannak a fiatalemberek, még szép, hogy több helyet foglalnak 🙂

    • Jaj, ez a komment meg itt várta sorát, szoknom kell a wordpresst is. Szóval köszönöm, kezdek amúgy megnyugodni, és csak úgy lenni a világba, így két pöccsel – szépen-vulgárisan megragadva a lényeget. Még mindig tartalékolom a kéthetes boradagom a koccintásra! ,)

  2. Nohát, hogy ide költöztél, ahol már van regem, és végre időben is eljutottam a blogok olvasásáig (még nem végeztem), hát egy nagynagy grati így is, ide is, és csak magamban vihogok, hogy még a másik posztban te is parazitáztál, mer akkor tuti nem haragudtál meg rám tegnap, hogy én is parazitáztam meg vámpíroztam. 😀

    • Köszi így is, és a vendéglátást is! És jóhogy, hát a parazita vicces, ahogy a sok név is, amit már kitaláltunk, pl. Lolek és Bolek, Arisztid és Tasziló. Remélem, majd megbocsátják egyszer…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s